Naar mijn mening wil iedereen groeien en zichzelf blijven ontwikkelen, dit gaat je hele leven door dus ook in de pubertijd. Soms is deze groei echter niet meer zichtbaar. Dit kan komen doordat de jongere niet op het juiste niveau zit en zich hier erg ongelukkig door voelt; hij/zij voelt zich niet uitgedaagd, of de lat ligt juist veel te hoog. Het is dan erg lastig om je prettig te voelen en verder te kunnen ontwikkelen. Maar ook wanneer de jongere niet lekker in zijn vel zit, niet gelukkig is, zal het niet kunnen groeien.

Mijn doel is om samen met hen aan de slag te gaan. Hun probleem / gedrag inzichtelijk te maken, zodat ze weer terug kunnen keren naar hun eigen verlangen en verder kunnen groeien. De jongere zal weer in zijn eigen kracht komen te staan. Hierdoor zal de sfeer op school, thuis en het contact met de jongere weer prettig zijn.

Wanneer iemand vastloopt zal dit dus niet alleen op school, thuis of op de sportvereniging zijn, diegene zal hier overal last van hebben. Zij het niet, dat het niet overal even sterk naar voren hoeft te komen. Daarom wil ik samen met de jongere, ouders en school kijken naar wat er nodig is. Wanneer alle betrokkenen meewerken aan het proces zal dit voor de iedereen het beste zijn.